هواوی بدون سیستم عامل اندروید؟
ایتنا -با توجه به آنکه شرکت چینی هواوی روز پنجشنبه در فهرست سیاه تجارت با آمریکا قرار گرفت، حالا گوگل با انتشار بیانیهای اعلام کرده است که قصد دارد ادامه همکاری و فعالیت خود را با این غول تکنولوژی بزرگ خاتمه بخشد.
روز پنجشنبه بود که دولت ترامپ فهرست جدیدی از شرکتهای ممنوعه برای تجارت با ایالاتمتحده آمریکا را اعلام و منتشر کرد که در آن نام شرکت چینی هواوی به عنوان بزرگترین توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی و دومین عرضهکننده گوشیهای هوشمند در جهان نیز به چشم میخورد.
حالا به نظر میرسد که شرکتهای آمریکایی یکی پس از دیگری تصمیم گرفتهاند طبق قوانین و مقررات محدودکننده جدیدی که دولت ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای آنها تعیین کرده است، عمل کرده و به منظور جلوگیری از تحریم شدن و مشکلات مالی و حقوقی، روابط تجاری و همکاریهای خود را با شرکتهای چینی همچون هواوی که در فهرست سیاه و ممنوعه آمریکا قرار گرفته است، قطع کرده و یا به حالت تعلیق درآورند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، سخنگوی شرکت گوگل در این باره خاطرنشان کرده است که گوگل در حال بررسی تبعات ناشی از این قطع همکاری و پشتیبانی خواهد بود. هرچند هنوز جزئیات و اطلاعات بیشتری در خصوص تصمیم جدید گوگل در دسترس نیست اما اینطور که به نظر میرسد اتخاذ این تصمیم جدید میتواند تأثیرات منفی متعددی بر روی فعالیت هواوی و میزان موفقیت و پیشرفت آن داشته باشد.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که قطع همکاری گوگل با هواوی به معنای خداحافظی اجباری گوشیهای هوشمند و محصولات این شرکت از سیستم عامل اندروید است و این امر بدون شک بدترین قسمت این ماجرا خواهد بود.
آنها همچنین معتقدند که این قطع همکاری نه تنها بر روی سیستم عامل اندروید بلکه بر روی سایر بخشها همچون پشتیبانی از نرمافزار و سرویسهای توسعه داده شده توسط گوگل نیز تأثیرگذار خواهد بود، بنابراین انتظار میرود که در صورت عملی و اجرایی شدن این تصمیم، هواوی با ضرر و زیانهای گسترده و خسارات جبرانناپذیری روبرو خواهد شد که در قبال آن هیچ پاتک و ضد حملهای را برای اجرا علیه آمریکا در دست نداشته باشد.
بدون شک مشکلات و کشمکشهای دولت آمریکا با هواوی از جنجالبرانگیزترین و خبرسازترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ میلادی بود که به نظر میرسد به این زودی تمام نخواهد شد.
هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضهکننده موبایل در جهان محسوب میشود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و بسیاری از کشورهای همپیمانش به شدت تحتفشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشورها اعم از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و بریتانیا استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین ممنوع اعلام کرده بودند.
با اینکه دولت چین و شرکت هواوی همه این اتهامات را بارها رد و تکذیب کردند، به نظر میرسد که نگرانی در مورد جاسوسی از اطلاعات کاربران در کشورهای مختلف علیه این اپراتورهای مخابراتی همچنان وجود دارد.
واکنش گوگل نسبت به اعتراض کاربران محصولات هواوی
ایتنا – به دنبال تحریم گوشیهای هوشمند هواوی توسط گوگل به بهانه تبعیت از تحریمهای تجاری آمریکا، این شرکت اعلام کرده فعلاً کاربران هواوی میتوانند به برخی خدمات آن دسترسی داشته باشند.
دولت آمریکا قصد دارد، تجارت این کشور با هواوی را محدود کند و گوگل در همین راستا دسترسی کاربران هواوی به سیستم عامل اندروید را محدود کرده است.
این اقدام بیسابقه بازتاب خبری گستردهای در سراسر جهان داشته و پیشبینی میشود، توسعه کسبوکار هواوی در سراسر جهان را با مشکلاتی مواجه کند.
به گزارش ایتنا از فارس، هواوی در سهماهه اول سال ۲۰۱۹ بیش از ۵۹.۱ میلیون گوشی در سراسر جهان عرضه کرده و بعد از سامسونگ در رتبه دوم برترین شرکتهای سازنده گوشی است.
این شرکت همچنین برترین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی در جهان است و علیرغم فشارهای آمریکا بسیاری از کشورهای جهان برای راهاندازی شبکههای نسل پنجم خود از خدمات هواوی استفاده میکنند.
آمریکا مدعی است، هواوی با دولت چین همکاری داشته و به نفع آن دست به جاسوسی سایبری از مشتریان خود میزند. این اتهام بارها توسط مدیران ارشد هواوی تکذیب شده است.
گوگل در توییتر خود اعلام کرده است: ما تضمین میکنیم، درحالیکه از الزامات دولت آمریکا تبعیت میکنیم، به ارائه خدماتی مانند گوگل پلی و خدمات امنیتی گوگل پلی پروتکت ادامه دهیم. این ادعا در شرایطی است که کاربران هواوی از اختلال در دسترسی به خدمات گوگل پلی خبر میدهند.
تأثیر اقدامات آمریکا علیه هواوی
ایتنا -مدیر ارشد اجرایی و مؤسس شرکت هواوی به تازگی از کاهش فروش این شرکت که تحت تأثیر سنگاندازیهای دولت ترامپ به وجود آمده است، خبر داده است.
رن ژنگ فی، مؤسس و مدیر ارشد اجرایی شرکت چینی هواوی روز شنبه در گفتگو و مصاحبهای با گزارشگر Nikkei Asian Review اذعان کرد که فروش این غول تکنولوژی تحت تأثیر قانون ممنوعیت فعالیت شرکتهای چینی هواوی و زد تی ایدر ایالاتمتحده آمریکا و همچنین جریان سازیهای دولت ترامپ علیه آنها در سایر کشورهای جهان به شدت کاهش یافته است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، یکی از جنجالبرانگیزترین اتفاقاتی که در سال ۲۰۱۸ میلادی رخ داد، بدون شک تلاش دولت ایالاتمتحده آمریکا برای تحریم و ممنوعیت استفاده از گوشیهای هوشمند و تجهیزات مخابراتی ساخت شرکت چینی هواوی بود.
ماجرا از اوایل سال گذشته میلادی آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا اعلام کرد که گوشیهای هوشمند ساخت شرکتهای چینی نظیر هواوی و زدتیای از شهروندان و مقامات آمریکایی جاسوسی میکند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین میدهد تا علیه ایالاتمتحده از آنها استفاده کند. بعد از آن تمامی فعالیتهای مخابراتی این غول تکنولوژی را نیز ممنوع اعلام کرد و از همه کشورهای هم پیمانش نظیر کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی خواست به منظور حفظ حریم خصوصی خود با این شرکت قطع همکاری کنند.
با اینکه دولت چین و شرکتهای هواوی و زدتیای همگی این اتهامات را بارها رد و تکذیب کردهاند، اما به نظر میرسد که آمریکاییها به تلاش برای جلوگیری از فعالیت آنها و قطع همکاری سایر کشورها ادامه میدهند.
البته این سخنان در حالی در رسانههای خبری منتشر شده است که تاکنون هواوی با انتشار گزارشهای مالی خود همچنان اصرار داشت که نشان دهد تحریمهای آمریکا و قانون ممنوعیت فعالیت، استفاده و فروش محصولات این شرکت در ایالاتمتحده و برخی دیگر از کشورهای هم پیمانش، در آمار فروش و موفقیت هواوی بیتأثیر بوده است.
حالا به نظر میرسد که هواوی به این نتیجه رسیده است که از دست دادن بازار بزرگی همچون ایالاتمتحده ضربه بزرگ و خسارات جبرانناپذیری بر روی این شرکت چینی خواهد گذاشت و بدون شک ادامه این وضعیت برای هر دو طرف تبعات منفی متعددی در پی خواهد داشت.
وی در سخنانش همچنین خاطرنشان کرده است: در ماههای اخیر هواوی شاهد رشد بسیار ملایمی بوده است که همه آنها متأثر از سنگ اندازی های دولت ترامپ بوده است این در حالیست که این شرکت هیچ اقدام و فعالیت خلاف قانونی انجام نداده و هرگز به حریم خصوصی کاربران در هیچ کشور دست درازی نکرده است.
بر اساس گزارش رویترز، ژنگ فی در ادامه سخنانش افزود که در صورت ادامه وضعیت کنونی، میزان درآمدهای سالانه هواوی تحت تأثیر همین قوانین و محدودیتهای ترامپ با یک کاهش ۲۰ درصدی مواجه خواهد شد.
روز پنجشنبه بود که واشنگتن در اقدامی جدید، نام هواوی را در فهرست شرکتهای ممنوعه برای تجارت با آمریکا قرار داد که به عقیده کارشناسان و تحلیلگران، این امر بدون شک میتواند دست و پای این شرکت نامآور چینی را به شدت ببندد و مانع رشد و موفقیتهای چشمگیر آن در سال جاری میلادی شود. دولت چین که به شدت اقدام مذکور آمریکاییها را محکوم کرد، درصدد یافتن راهی است تا بتواند از وضعیت شرکتهای بزرگ و سودآوری همچون هواوی محافظت کند.
هواوی نخستین و بزرگترین اپراتور مخابراتی و توسعهدهنده تجهیزات و زیرساختهای ارتباطی و اینترنتی در جهان به شمار میرود که با بسیاری از کشورهای جهان در این زمینه قراردادهای همکاری بزرگی را به امضا رسانده و از طرفی دیگر، طبق آخرین آمارهای منتشر شده، دومین تولیدکننده و عرضهکننده موبایل و گوشیهای هوشمند در جهان بعد از سامسونگ است که با اختلاف بسیار اندکی از اپل، جایگاه دوم فهرست پرفروشترین برند موبایل را به خود اختصاص داده است.